Adatkezelési tájékoztató

Az adatkezelési tájékoztató a Plenaris Services Kft. (székhely: 1021 Budapest, Ötvös János u. 1/B., 2/33.; cégjegyzékszám: 13-09-187483) adatkezelő (a továbbiakban adatkezelő, mint „Szervező”) által a www. nagyutazasteszt2018.hu honlapon (a továbbiakban: „Weboldal”) megjelenő adatgyűjtés során megvalósított adatkezelésekre vonatkozik.

Az Adatkezelési tájékoztató célja, hogy tájékoztassuk Önt arról, hogy hogyan használjuk fel a „Nagy Utazás Teszt 2018” elnevezésű nyereményjáték (továbbiakban: „Nyereményjáték”) során birtokunkba kerülő személyes adatait, kihez juttathat el az Ön személyes adata és hogy Önt milyen jogok illetik meg az adatkezeléssel kapcsolatban.

Elérhetőségeink

Cím: 1021 Budapest, Ötvös János u. 1/B., 2/33

Levelezési cím: 1021 Budapest, Ötvös János u. 1/B., 2/33

E-mail cím: nagyutazasteszt2018@gmail.com

1. Az adatkezelés célja, a kezelt adatok köre és az adatkezelés időtartama és joglapja

A Szervező az EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet) (a továbbiakban: „GDPR”, vagy Rendelet) értelmében az alábbi jogalapokon és az alábbi célokból kezeli a Résztvevők által a regisztráció során megadott adatokat.

A Szolgáltató adatkezelése a GDPR 6. § (1) bekezdés a) pontja szerint a Résztvevők önkéntes hozzájárulása.

A tájékoztató alapján Szervező az Ön alábbi adatait kezeli:

Kezelt adatok Adatkezelés célja Adatkezelés időtartama
Kötelezően megadandó adatok:
Vezetéknév és Keresztnév,
Email cím,
Telefonszám,
Lakóhely irányítószáma,
Születési dátum.

Az utazás tesztre adott válaszok.
A megadott adatok kezelésének célja az „Utazás Teszt 2018” néven szervezett nyereményjátékban való részvétel biztosítása.

A megadott adatok kezelésének célja közvéleménykutatás.
A nyereményjáték lebonyolításához szükséges adatokat a sorsolást követően töröljük.

Az adatokat a nyereményjáték ideje alatt kezeljük.
Név,
Email cím, és telefonszám,
Lakóhely irányítószáma,
Születési dátum.

Az adatvédelmi nyilvántartási szám igénylése folyamatban van.
Plenaris Services Kft. részéről direkt marketing üzenetek küldése az érintett számára, amennyiben az Érintett ehhez külön hozzájárul. Az Ön hozzájárulásának visszavonásáig, vagy a hírlevélről történő leiratkozásig kezeli Adatkezelő az adatokat.
Nem megjelölése (ffi/nő)

Szoktál utazni, nyaralni menni, kirándulni? kérdésre adott válasz

Igen válasz esetén:
Magyarországon belül vagy külföldre utazol inkább? Kérdésre adott válasz

Milyen gyakran jársz nyaralni? Kérdésre adott válasz

Mennyi pénzt szánsz általában egy nyaralásra? Kérdésre adott válasz

Szoktál utasbiztosítást kötni? Kérdésre adott válasz

Jársz síelni vagy snowboardozni? Kérdésre adott válasz

Iskolai végzettséged? Kérdésre adott válasz

Érdeklődési kör. Kérdésre adott válasz

Érdekelne egy államilag támogatott nyugdíj célú megtakarítás? kérdésre adott válasz

Van saját tulajdonban lakásod/házad? kérdésre adott válasz

Rendelkezel gépjárművel? kérdésre adott válasz

Van gyermeked? kérdésre adott válasz

„Van” válasz esetén:

Hány gyermeked van?

Melyik évben születtek?

Egy számodra fontos cél érdekében mekkora összeget tudnál félretenni havonta?

Viselsz szemüveget vagy kontaktlencsét? kérdésre adott válasz
Nem

Ha a /jelentkezés oldalon azt jelölte, hogy rendelkezik gépjárművel, akkor:

Milyen évjáratú a gépjárműved? kérdésre adott válasz

Ha a /jelentkezés oldalon azt jelölte, hogy van saját tulajdonban lakásod/házad, akkor:

Hány négyzetméteres a lakásod/házad? kérdésre adott válasz

Érdekelne egy új, online társkereső ajánlata? kérdésre adott válasz

Melyik mobil szolgáltatónál van az előfizetésed/kártyád? kérdésre adott válasz
Az adatkezelés célja a direkt marketing üzentek célzása, hogy minden feliratkozó csak olyan üzenetet kapjon, amely számára érdekes. Az Ön hozzájárulásának visszavonásáig, vagy a hírlevélről történő leiratkozásig kezeli Adatkezelő az adatokat.

2.Adattovábbítások:

A nyereményjátékban való részvétel feltétele, hogy Ön az NN Biztosító Zrt. számára adjon direkt marketing célú hozzájárulást. E felhatalmazást követően azonban extra nyereményekért az alábbi cégek számára is adhat direkt marketing célú hozzájárulást, amely keretében a megjelölt adatokat továbbítjuk:

Adatovábbítás lehetséges címzettje Továbbított adat a hozzájárulás esetén
Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe Név,
Email cím, és telefonszám, lakóhely irányítószáma,
születési dátum, regisztráció időpontja
NN Biztosító Zrt. (ez esetben az NN Biztosító Zrt. számára további adatokat adhat meg, de ezek megadása nem kötelező és nem feltétel a nyereményjátékban való részvételnek) Érdekelne egy államilag támogatott nyugdíj célú megtakarítás? kérdésre adott válasz

Van saját tulajdonban lakásod/házad? kérdésre adott válasz

Rendelkezel gépjárművel? kérdésre adott válasz

Van gyermeked? kérdésre adott válasz „Van” válasz esetén:

Hány gyermeked van?
Melyik évben születtek?

Étteremben is fejleszted olykor az ízlelőbimbóid? kérdésre adott válasz

Egy számodra fontos cél érdekében mekkora összeget tudnál félretenni havonta?

Mennyi pénzt szánsz általában egy nyaralásra? Kérdésre adott válasz

Szoktál utasbiztosítást kötni? Kérdésre adott válasz
Contractums Global Zrt. Név,
Email cím, és telefonszám, lakóhely irányítószáma,
születési dátum, regisztráció időpontja
Photel Zrt. Név,
Email cím, és telefonszám, lakóhely irányítószáma,
születési dátum, regisztráció időpontja
Photel Online Solutions Kft. Név,
Email cím, és telefonszám, lakóhely irányítószáma,
születési dátum, regisztráció időpontja
AC-Innovatiqua Kft. Név,
Email cím, és telefonszám, lakóhely irányítószáma,
születési dátum, regisztráció időpontja
Genertel Biztosító Zrt. Név, Email cím, és telefonszám, lakóhely irányítószáma, születési dátum, regisztráció időpontja, a "Van saját tulajdonban lakásod/házad?" Kérdésre adott válasz, az "Érdekel egy kedvező díjú lakásbiztosítás?" kérdésre adott válasz, a "Rendelkezel saját gépjárművel?" kérdésre adott válasz, a "Érdekel egy kedvező díjú casco biztosítás?" kérdésre adott válasz
UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. Név, Email cím, és telefonszám, lakóhely irányítószáma, születési dátum, regisztráció időpontja, és a következő kérdésekre adott válaszok: Milyen gyakran utazol évente külföldre? Mennyi pénzt szánsz általában egy nyaralásra? ( Jársz síelni, snowboardozni? Szoktál utasbiztosítást kötni? Rendelkezel saját autóval? IGEN válasz esetén: Milyen évjáratú az autód? Rendelkezel saját lakással/házzal? IGEN válasz esetén: Hány négyzetméteres a lakásod/házad? Érdekelne egy államilag támogatott nyugdíj célú megtakarítás? Érdekelne egy szolgáltatás, amellyel az egészségügyben a hosszú sorbanállást megspórolhatnád?
Berkor Kft.. Név, Email cím, és telefonszám, 
Lakóhely irányítószáma,
Születési dátum.

Nem megjelölése (ffi/nő)
Szoktál utazni, nyaralni menni, kirándulni? kérdésre adott válasz
Igen válasz esetén: Magyarországon belül vagy külföldre utazol inkább? Kérdésre adott válasz
Milyen gyakran jársz nyaralni? Kérdésre adott válasz
Mennyi pénzt szánsz általában egy nyaralásra? Kérdésre adott válasz
Szoktál utasbiztosítást kötni? Kérdésre adott válasz
Jársz síelni vagy snowboardozni? Kérdésre adott válasz
Iskolai végzettséged? Kérdésre adott válasz
Érdeklődési kör. Kérdésre adott válasz
Érdekelne egy államilag támogatott nyugdíj célú megtakarítás? kérdésre adott válasz
Van saját tulajdonban lakásod/házad? kérdésre adott válasz
Rendelkezel gépjárművel? kérdésre adott válasz
Van gyermeked? kérdésre adott válasz
„Van” válasz esetén:
Hány gyermeked van?
Melyik évben születtek?
Egy számodra fontos cél érdekében mekkora összeget tudnál félretenni havonta?
Viselsz szemüveget vagy kontaktlencsét? kérdésre adott válasz Nem
Ha a /jelentkezés oldalon azt jelölte, hogy rendelkezik gépjárművel, akkor:
Milyen évjáratú a gépjárműved? kérdésre adott válasz
Ha a /jelentkezés oldalon azt jelölte, hogy van saját tulajdonban lakásod/házad, akkor:
Hány négyzetméteres a lakásod/házad? kérdésre adott válasz
Érdekelne egy új, online társkereső ajánlata? kérdésre adott válasz
Melyik mobil szolgáltatónál van az előfizetésed/kártyád? kérdésre adott válasz
Az adatkezelés célja a direkt marketing üzentek célzása, hogy minden feliratkozó csak olyan üzenetet kapjon, amely számára érdekes. Az Ön hozzájárulásának visszavonásáig, vagy a hírlevélről történő leiratkozásig kezeli Adatkezelő az adatokat.

A Plenaris Services Kft., a Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe, Contractums Global Zrt. Photel Zrt., Photel Online Solutions Kft, AC-Innovatiqua Kft., UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt, Berkor Kft. Genertel Biztosító Zrt. Adatkezelő számára adott direkt marketing célú hozzájárulás nem feltétele a nyereményjátékban való részvételnek. A direkt marketing hozzájárulások keretében a megjelölt cégek a táblázatba szereplő kérdésre adott választ, valamint az ott jelölt adatokat fogják felhasználni direkt marketing üzenetek küldése és célzása céljából. Az NN Biztosító Zrt. számára adott hozzájárulásra a hozzájárulás adás felületén feltüntetett NN Biztosító Zrt. adatkezelési tájékoztatója és jelen tájékoztató is vonatkozik, jelen tájékoztató alapján jár el a Plenaris Services Kft., azonban az NN Biztosító a saját adatkezelési tájékoztatója alapján fog eljárni az adatkezelés során. A Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe, Contractums Global Zrt. Photel Zrt., Photel Online Solutions Kft, AC-Innovatiqua Kft. , Genertel Biztosító Zrt. Berkor Kft. UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. szintén a saját adatkezelési tájékoztatója alapján fog eljárni az adatkezelés során, amely a honlapon keresztül elérhető.

Az összegyűjtött adatokat a nyereményjáték közben, illetve lezárulta után továbbítjuk az NN Biztosító Zrt. A Contractums Global Zrt. és a Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe Photel Zrt., Photel Online Solutions Kft, AC-Innovatiqua Kft.,Berkor Kft. UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt, Genertel Biztosító Zrt. számára

A megjelölt cégek az adattovábbításért díjat fizetnek a szervezőnek. Az adatátadás után az egyes adatkezelők az adatkezelést külön-külön végzik. Az adattovábbítás után az adatkezelés célja, hogy a jövőben az Ön részére termékeikről, szolgáltatásaikról telefonon vagy elektronikus úton (különösen az email címére) közvetlenül tájékoztassák, valamint azokat az Ön részére ilyen módon közvetlenül felajánlják. A Szervezőn és a felsorolt adatkezelőkön kívül az Ön adatait más személyek nem ismerik meg.

A Szervező és az adatkezelők a személyes adatokat bizalmasan kezelik, és megtesznek minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja. Adatkezelési alapelveik összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal:

(EU) 2016/679 RENDELETE- GDPR;
1992. évi LXVI. törvény – a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról;
1995. évi CXIX. törvény – a kutatás és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről (DM törvény);

3. Cookie adatkezelés

A Weboldal testre szabott és hatékony használata, valamint a minél teljesebb felhasználói élmény érdekében honlapunk Ön számítógépén kis adatcsomagot, ún. cookie-t (sütit) helyezhet el. A cookie-k (sütik) olyan azonosítók, amelyeket a honlapunk, vagy a cookie-t gyűjtő partner szervere az Ön által használt számítógépnek küldhet, hogy azonosítsa a honlapunk tartózkodás alatt használt számítógépet és tárolja a honlap használatára vonatkozó technikai adatokat (például az átkattintásokat, egyéb navigációs adatokat).

A legtöbb böngésző az alapbeállítás szerint automatikusan fogadja ezeket a cookie-kat (sütiket). A cookie-k (sütik) tárolása kikapcsolható, illetve annak beállítására is van lehetőség a böngészőben, hogy értesítést kapjon mielőtt számítógépén cookie-t (sütit) tárolnak. Ezek a beállítások kizárólag a használt böngészőprogram és számítógépre vonatkoznak, a cookie-k (sütik) beállításait és kikapcsolását számítógépenként és böngészőnként külön-külön kell beállítani. A cookie-k (sütik) kikapcsolásával a nem tudjuk garantálni a honlap valamennyi funkciójának megfelelő működését és teljes körű használatát.

A Google által használt cookie-król (sütikről) további információ megtekinthető a következő linken: http://www.google.com/policies/technologies/ads/

A Google adatvédelmi nyilatkozata megtekinthető az alábbi linken: http://www.google.com/intl/hu/policies/privacy/.


4.Az Ön jogai az adatkezeléssel kapcsolatban

Az adatkezelés időtartamán belül Önt a Rendelet előírásai szerint az alábbi jogok illetik meg:

  • személyes adatokhoz és az adatkezeléssel kapcsolatos információkhoz való hozzáférés,
  • helyesbítéshez való jog
  • adatkezelés korlátozása,
  • törléshez való jog,
  • hordozhatósághoz való jog,
  • tiltakozáshoz való jog,
  • hozzájárulás visszavonási joga.

Amennyiben Ön jogaival élni kíván, az az Ön azonosításával jár együtt, valamint Önnel szükségszeren kommunikálnunk kell. Ezért az azonosítás érdekében személyes adatok megadására lesz szükség (de az azonosítás csak olyan adaton alapulhat, amelyet egyébként is kezelünk Önről), valamint az email fiókunkban elérhetőek lesznek az Ön adatkezeléssel kapcsolatos panasza a jelen tájékoztatóban, a panaszokkal kapcsolatban megjelölt időtartamon belül.

Az adatkezeléssel kapcsolatos panaszokat legkésőbb 30 napon belül válaszoljuk meg.


4.1.A hozzájárulás visszavonásának joga

Ön bármikor jogosult az adatkezeléshez adott hozzájárulást visszavonni, ilyen esetben a megadott adatokat rendszereinkből töröljük. A nyereményjáték lezárása előtt a regisztrációt és az adatkezelési hozzájárulást visszavonni a Szervezőnél lehet. A játék befejezése után az adatkezelésről szóló hozzájárulást az egyes adatkezelőknél külön-külön kell visszavonni. Amennyiben Szervezőhöz juttatja el a hozzájárulását visszavonó nyilatkozatát, Szervező azt a megjelölt adatkezelők felé továbbítja. Személyes adatainak kezeléséről és a személyes adatait érintő adatátadásokról az nagyutazasteszt2018@gmail.com kérhet tájékoztatást e-mail címe megadásával.

Az Adatkezelőknél az alábbi elérhetőségeken tud leiratkozni, valamint hozzájáruló nyilatkozatát visszavonni:

Plenaris Services Kft.
Levélben: 1021 Budapest, Ötvös János u. 1/B. 2/33.
E-mailben: nagyutazasteszt2018@gmail.com


NN Biztosító Zrt.
Levélben: 1069 Budapest, Dózsa György út 84/B
E-mailben: adatvedelem@nn.hu


Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe
Levélben: 1380 Budapest, Pf. 1219
E-mailben: ugyfelszolgalat@colonnade.hu


Contractums Global Zrt.
Levélben: Contractums Pf.:548, 1538.
Elektronikusan: contractumsugyfelszolgalat@gmail.com


Photel Kommunikációs Zrt.
Levélben: 1094 Budapest, Berzenczey utca 9.
Elektronikusan: info@photel.hu


Photel Online Solutions Kft.
Levélben: 1094 Budapest, Berzenczey utca 9.
Elektronikusan: adatvedelem_photelonline@photel.hu


AC-Innovatiqua Kft.
Levélben: 1094 Budapest, Berzenczey utca 9.
Elektronikusan: adatvedelem@innovatiqua.hu


Genertel Biztosító Zrt.
Levélben: 1132 Budapest, Váci út 36-38.
E-mail-ben: marketing@genertel.hu


UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.
1380 Budapest Pf. 1076.
ugyfelszolgalat@union.hu vagy https://union.hu/kapcsolat


Berkor Kft.
Levélben: 1221 Budapest, Ady Endre út 145-147. C. ép. 1. em. 3.
E-mailben: adatbazismarketingkft@gmail.com


4.2.A személyes adatokhoz és információkhoz való hozzáférés.

Ön jogosult arra, hogy visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy:

  • a kezelt személyes adatokhoz hozzáférést kapjon és
  • a következő információkról tájákoztassuk:
    • az adatkezelés céljai;
    • az Önről kezelt személyes adatok kategóriái;
    • információ azon címzettekről vagy címzettek kategóriáiról, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat közöltük vagy közölni fogjuk;
    • a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, vagy ha ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjai;
    • az Ön azon joga, hogy kérelmezheti az Önre vonatkozó személyes adatok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és jogos érdeken alapuló adatkezelés esetén tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen;
    • a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga;
    • ha az adatokat nem Öntől gyűjtötték be, a forrásukra vonatkozó minden elérhető információ;
    • az automatizált döntéshozatal tényéről (ha alkalmazott ilyen eljárás), ideértve a profilalkotást is, valamint legalább ezekben az esetekben az alkalmazott logikára és arra vonatkozóan érthető információkat, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel, és Önre nézve milyen várható következményekkel bír.

A jog gyakorlásának célja az adatkezelés jogszerűségének megállapítására és ellenőrzésére irányulhat, ezért többszöri tájékoztatás kérés esetén méltányos költségtérítést számolhatunk fel a tájékoztatás teljesítéséért cserébe.

A személyes adatokhoz való hozzáférést úgy biztosítjuk, hogy az Ön azonosítását követően emailben juttatjuk el Önhöz a kezelt személyes adatokat és az információkat.

Kérjük, hogy kérelmében jelölje meg, hogy a személyes adatokhoz kér hozzáférést, vagy az adatkezeléssel kapcsolatos információkat kéri.


4.3. Helyesbítéshez való jog.

Ön jogosult arra, hogy kérésére késedelem nélkül helyesbítsük az Önre vonatkozó pontatlan személyes adatokat.


4.4. Adatkezelés korlátozásához való jog.

Ön jogosult arra, hogy kérésére korlátozzuk az adatkezelést, ha az alábbiak valamelyike teljesül:

  • Ön vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy ellenőrizzük a személyes adatok pontosságát, ha az ellenőrzésre nincs szükség, akkor korlátozást sem alkalazunk;
  • az adatkezelés jogellenes, és Ön ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
  • már nincs szükségünk a személyes adatokra a megjelölt adatkezelés céljából, de Ön igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy
  • Ön tiltakozott az adatkezelés ellen, de jogos érdekünk is megalapozhatja az adatkezelést, ez esetben amíg megállapításra nem kerül, hogy jogos indokaink elsőbbséget élveznek-e az Ön jogos indokaival szemben, az adatkezelést korlátozni kell.

Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak az Ön hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

Az adatkezelés korlátozásának feloldásáról előzetesen (legalább a korlátozás feloldását megelőző 3 munkanappal) tájékoztatjuk Önt.


4.5.Törléshez - elfeledtetéshez való jog

Ön jogosult arra, hogy indokolatlan késedelem nélkül töröljük az Önre vonatkozó személyes adatokat, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll:

  • a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtöttük vagy kezeltük;
  • Ön visszavonja hozzájárulását és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
  • Ön tiltakozik a jogos érdeken alapuló adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok (azaz jogos érdek) az adatkezelésre,
  • a személyes adatokat jogellenesen kezeltük és ez a panasz alapján megállapítást nyert,
  • a személyes adatokat a ránk alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell.

Ha bármely jogszerű oknál fogva nyilvánosságra hoztuk az Önről kezelt személyes adatot, és bármely fent megjelölt okból törölni vagyunk kötelesek azt, az elérhető technológia és a megvalósítás költségeinek figyelembevételével megtesszük az észszerűen elvárható lépéseket – ideértve technikai intézkedéseket – annak érdekében, hogy tájékoztassuk az adatokat kezelő más adatkezelőket, hogy Ön kérelmezte a szóban forgó személyes adatokra mutató linkek vagy e személyes adatok másolatának, illetve másodpéldányának törlését. Főszabályként az Ön személyes adatait nem hozzuk nyilvánosságra.

A törlés nem alkalmazandó, amennyiben az adatkezelés szükséges:

  • a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából;
  • a személyes adatok kezelését előíró, a ránk alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése (ilyen eset a számlázás keretében megvalósuló adatkezelés, mivel a számla megőrzését jogszabály írja elő), illetve közérdekből vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából;
  • jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez (pl.: ha Ön felé követelésünk áll fenn és azt még nem teljesítette, vagy fogyasztói, adatkezelési panasz intézése van folyamatban).

4.6.Tiltakozáshoz való jog

Ön jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak jogos érdeken alapuló kezelése ellen. Ebben az esetben a személyes adatokat nem kezelhetjük tovább, kivéve, ha az bizonyítjuk, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok

indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az Ön érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.


4.7.Hordozhatósághoz való jog

Amennyiben az adatkezelés szerződés teljesítéséhez szükséges, vagy az adatkezelés az Ön önkéntes hozzájárulásán alapul, Önnek joga van arra, hogy kérje, hogy az Ön által a részünkre megadott adatokat gépileg értelmezhető formában megkapja, amit xml, JSON, vagy csv formátumban bocsátunk az Ön rendelkezésére, ha ez technikailag megvalósítható, akkor kérheti, hogy az adatokat ebben a formában más adatkezelő számára továbbítsuk.


5.Jogérvényesítés

Ön a GDPR valamint a Polgári Törvénykönyv (2013. évi V. törvény) alapján Panaszával fordulhat közvetlenül a Szervezőhöz vagy a további adatkezelőkhöz, a Nemzeti Adatvédelmi és Információ szabadság Hatósághoz (székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.; www.naih.hu) fordulhat vagy Bíróság előtt érvényesítheti jogait.

Amennyiben ön a Nyereményjátékban való részvételhez a regisztráció során harmadik fél adatait adta meg vagy a Nyereményjátékban való részvétel során bármilyen módon kárt okozott, a Szervező és a további Adatkezelő jogosultak Önnel szembeni kártérítés érvényesítésére. A Szervező és a további Adatkezelők ilyen esetben minden tőle telhető segítséget megadnak az eljáró hatóságoknak a jogsértő személy személyazonosságának megállapítása céljából.


6.Adatbiztonság

Az informatikai rendszerek működtetése során a szükséges jogosultságkezelési, belső szervezési és technikai megoldások biztosítjuk, hogy adatai illetéktelen személyek birtokába ne juthasson, illetéktelen személyek az adatokat ne tudják törölni, kimenteni a rendszerből, vagy módosítani. Az adatvédelmi és adatbiztonsági követelményeket érvényre juttatjuk adatfeldolgozóinkkal szemben is.

Az esetleges adatvédelmi incidensekről nyilvántartást vezetünk, amennyiben szükséges, a felmerülő incidensekről tájékoztatjuk Önt.


7.Egyéb rendelkezések

Fenntartja a jogot, hogy jelen adatkezelési tájékoztatót az adatkezelés célját és jogalapját nem érintő módon módosítsuk.

Amennyiben azonban a gyűjtött adatokkal kapcsolatban a gyűjtésük céljától eltérő célból további adatkezelést kívánunk végezni a további adatkezelést megelőzően tájékoztatjuk Önt az adatkezelés céljáról és az alábbi információkról:

  • a személyes adatok tárolásának időtartamáról, vagy ha ez nem lehetséges, akkor az időtartam meghatározásának szempontjairól;
  • azon jogáról, hogy kérelmezheti az Önre vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és jogos érdeken alapuló adatkezelés esetén tiltakozhat a személyes adatok kezelése ellen, valamint a hozzájáruláson, vagy szerződéses kapcsolaton alapuló adatkezelés esetén kérheti az adathordozhatósághoz való jog biztosítását;
  • hozzájáruláson alapuló adatkezelés esetén arról, hogy a hozzájárulást Ön bármikor visszavonhatja,
  • a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának jogáról;
  • arról, hogy a személyes adat szolgáltatása jogszabályon vagy szerződéses kötelezettségen alapul vagy szerződés kötésének előfeltétele-e valamint, hogy az Ön köteles-e a személyes adatokat megadni továbbá, hogy milyen lehetséges következményeikkel járhat az adatszolgáltatás elmaradása;
  • az automatizált döntéshozatal tényéről (ha alkalmazott ilyen eljárás), ideértve a profilalkotást is, valamint legalább ezekben az esetekben az alkalmazott logikára és arra vonatkozóan érthető információkat, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel, és Önre nézve milyen várható következményekkel bír.

Az adatkezelés csak ezt követően kezdődhető meg, amennyiben az adatkezelés jogalapja hozzájárulás, az adatkezeléshez a tájékoztatáson felül Önnek hozzá is kell járulnia.

Jelen Adatkezelési Tájékoztató 2018.05.25. napjától érvényes.